Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیو صدر: دو ساعت پیش یک زلزله‌ای ضعیف، شرق تهران را لرزاند که براساس برآوردها یک جمعیت ۵.۵میلیون نفری آن را احساس کردند. برطبق برآوردهای اولیه مرکز لرزه نگاری کشوری در موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، این زلزله بزرگی ۳.۹ریشتری داشته و مرز استانهای تهران و مازندران- حوالی بومهن در عمق ۸ کیلومتری زمین لرزیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بومهن، رودهن و پردیس با فاصله ۱۰کیلومتری نزدیک‌ترین شهرها به مرکز زلزله شرق تهران بودند.

در سال‌های اخیر هم بارها این منطقه شاهد زلزله‌های مختلفی بوده است؛ موضوعی که باعث شده نگرانی‌ها نسبت به یک زلزله ۳.۹ ریشتری بیشتر از حد انتظار باشد.

جمعیت بیشتر شده، نه زلزله‌ها!

برای مثال در ۱۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۹، دماوند با زلزله‌ای با بزرگای ۵ ریشتر به لرزه درآمد و بعد از آن هم این منطقه چندین بار با زلزله‎‌های کمتر از ۵ ریشتر لرزید.

اما به گفته کارشناسان، تعداد زلزله‌ها در این منطقه نسبت به قبل تغییر چندانی نکرده بلکه جمعیت تغییر کرده است.

 مهدی زارع، استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی، به خبرآنلاین می‌گوید: «اینجا منطقه‌ای است که در سال‌های اخیر با پروژه‌های توسعه‌ای جمعیتش زیاد شده است و با ساخت شهر پردیس دیگر یک منطقه شهری بزرگ با جمعیت زیادی در شمال شرقی تهران زندگی می‌کنند. این‌ها موجب شده جمعیت قابل‌ ملاحظه‌ای نسبت به قبل هر زلزله کوچکی در این منطقه را احساس کنند. در نتیجه این که مردم حس کنند تعداد زلزله‌ها بیشتر شده اتفاقی کاملا طبیعی است. چون در این سال‌ها جمعیت به سرعت زیاد شده است.»

براساس آخرین سرشماری جمعیتی در سال ۱۳۹۵، در شهر پردیس ۲۷۰هزار نفر، در دماوند ۱۲۵هزار نفر و در شمیرانات هم ۵۰ هزار نفر زندگی می‌کنند؛ این یعنی با توسعه صورت گرفته در سال‌های گذشته نیم میلیون نفر در شمال شرقی تهران، کنار گسل زندگی می‌کنند.

همچنین به گفته استاد پژوهشگاه زلزله شناسی ۵ میلیون نفر هم در مناطق شرقی تهران زندگی می‌کنند و در خطر لرزه‌های احتمالی هستند.

زارع درباره توسعه پردیس می‌گوید: «توسعه در این منطقه کار کاملا اشتباه بود، حتی گروهی از خود مسئولان هم خودشان به اشتباه بودن این تصمیمات اشاره کرده‌اند؛ این کار بسیار بسیار غلط است. مسکن مهرهای زیادی در این شهر ساخته‌اند که در مقابل زلزله بسیار آسیب پذیرند. در زلزله اردیبهشت ۱۳۹۹ دماوند، در حالی که دماوند خسارتی ندیده بود به به برخی مسکن مهرها در شهر پردیس آسیب وارد شد. وقتی یک شهر جدید احداث می کنید همه این نوع گرفتاری سر آن خالی می‌شود، ما حتی می‌بینیم که این شهر آب ندارد و مجبور هستند با طرح‌های انتقال آب به آن آب برسانند.»

ایران در دوره پرزلزله‌ای قرار دارد

شهر پردیس در حالی توسعه یافته و جمعیت افزایش پیدا کرده است که در ۲۰۰ سال گذشته  با زلزله‌های سهمگینی روبرو شده است.

سال  ۱۲۰۹ و ۱۳۰۹ شمسی این منطقه در بخش تلاقی گسل مشا و شمال تهران، با زلزله‌هایی که بزرگای آن‌ها به ترتیب ۷ و ۵.۳ ریشتر برآورد شده لرزیده است.

زارع دراین باره می‌گوید: «زلزله ۱۸۳۰ میلادی مهمترین زلزله ای است که ۲۰۰ سال پیش در این منطقه رخ داده است، الان ۱۹۱ سال از آن زلزله می‌گذرد و این اتفاق مهمترین زلزله‌ای بوده که به تهران امروزی آسیب وارد کرده است. کانون آن زلزله خیلی نزدیک به منطقه کنونی است. البته برخی زلزله ۱۸۳۰ را به گسل مشا و برخی دیگر به ادامه گسل شمال تهران ارتباط می دهند.»

به گفته کارشناسان، حالا چند سالی است که ایران در دوره پرزلزله‌ای قرار گرفته و بیشتر از قبل در خطر چنین حوادثی است، به همین دلیل هم به گفته آن‌ها نیاز به انجام اقدامات فوری وجود دارد.

استاد پژوهشگاه زلزله‌شناسی می‌گوید: «در علم زمین‌شناسی یک بازه‌ زمانی کم‌رخداد و پررخداد وجود دارد. از لحاظ آماری تقریبا از سال ۲۰۱۶ میلادی ما در ایران وارد دوره پررخدادتر و دوره پرزلزله‌تر شدیم، این البته به این معنا نیست که قبل از این پنجره زمانی هیچ زلزله‌ای رخ نداده است.»

او افزود: «امیدوارم دولت جدید متوجه بشود متمرکز کردن جمعیت به سمت تهران کار اشتباهی است و وزیر راه و شهرسازی جدید سیاستی را انتخاب کند تا بعد از چهار سال روند افزایشی و استقرار جمعیت در شهرک ها متوقف شود و از بعد چهار سال ببینیم دولت روندی برای غیرمتمرکز کردن جمعیت در تهران طی کرده است.»

۲۳۵۲۳۷

کد خبر 1545473

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: زلزله مهدی زارع زندگی می کنند شرقی تهران شهر پردیس زلزله ای زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۷۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ رویکرد ترافیک‌ زای شهرداری تهران در زمینه توسعه پارکینگ

تین نیوز

در حالی که از دو دهه قبل در شهرهای توسعه یافته، تامین پارکینگ به عنوان یکی از عوامل اصلی تقاضای القایی ترافیک شناخته شده و سیاست محدود کردن فضاهای توقف خودرو در مراکز پرترافیک در دستور کار قرار گرفته است، شهرداری تهران مشغول اجرای طرحی با عنوان «نهضت پارکینگ سازی» است. 

به گزارش تین نیوز، مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهر تهران گفت: با توجه به وسعت، مختصات جغرافیایی و تراکم جمعیت در منطقه ۱۶، ساخت پارکینگ های محلی، منطقه ای و حاشیه ای همچون زیرسطحی جوادیه با ظرفیت ۱۰۵ خودرو در ۲ طبقه و پارکینگ بعثت با ظرفیت ۵۸۲ جای پارک در ۶ طبقه از برنامه ها و اولویت های شهری این منطقه است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل شهرداری تهران  با همراهی جمعی از مدیران شهری منطقه ۱۶ از آخرین وضعیت اجرایی پروژه های حمل و نقل ترافیکی این منطقه بازدید و درباره رفع موانع اجرایی و تسریع عملیات عمرانی این پروژه بحث و تبادل نظر کردند.

شهریار افندی زاده در حاشیه بازدید از مسیرهای بزرگراهی با اشاره به وجود چهار مسیر بزرگراهی آزادگان، شهید یارجانی، شهید تندگویان و بعثت در این منطقه، افزود: با وجود مرمت و بازسازی تجهیزات ایمنی بزرگراهی از قبیل گاردریل و نصب نیوجرسی، ایمن سازی ۲۷ دماغه بزرگراهی با ۵۶ قطعه کاشن تانک و ۱۴۵ قطعه استوانه و همچنین خط کشی طول مسیر رفت و برگشت، این منطقه نیازمند توجه ویژه بیشتری به ساماندهی و ارتقای ایمنی تجهیزات ترافیکی در طول مسیر این بزرگراه ها است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران اظهار کرد: اصلاح هندسی و ایمن سازی، پهلوگاه بزرگراهی، مسقف سازی و زیرسازی دو پایانه حمل و نقل عمومی، عملیات اجرایی و بهسازی ایستگاه های BRT، ساخت پارکینگ های طبقاتی و اورهال پارکینگ های روتاری از دیگر اقدام های مهم و شاخص منطقه ۱۶ شهرداری تهران هستند.

افندی زاده ادامه داد: پروژه پارک حاشیه ای به عنوان بزرگترین پروژه ترافیکی از نظر نظم بخشی اجتماعی و شهری همچون مناطق ۱؛ ۴ و ۵ شهر تهران با بیش از ۳۰ هزار قطعه پارکینگ حاشیه ای، در دستور کار این منطقه نیز قرار خواهد گرفت.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تشریح طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • جزئیات جدید از تشکیل استان‌های غربی و شرقی تهران
  • جزییات طرح تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • شمارش معکوس برای تقسیم تهران /استان های غربی و شرقی با محوریت کدام شهرها تشکیل می شود؟
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • خط ۲ مترو تهران به پایانه جدید شرق وصل می شود
  • خط ۲ مترو تهران به پایانه جدید شرق متصل می شود
  • بررسی مجدد پروژه توسعه شرقی خط 2 مترو تهران
  • ◄ رویکرد ترافیک‌ زای شهرداری تهران در زمینه توسعه پارکینگ